Το έργο είναι γνωστό: έχεις οργανώσει εδώ και μέρες “ένα ψαρεματάκι”, έχεις προετοιμάσει τα πάντα, φτάνεις μετά από κάποια μίλια στη ξέρα, φουντάρεις και….μάντεψε! Σκαλώνει η άγκυρα, προσπαθείς, ξαναπροσπαθείς να τη μαζέψεις, μια δεξιά, μια αριστερά … και τελικά την χάνεις!
Μούσκεμα στον ιδρώτα, πάει το ψάρεμα, πάει και η βόλτα!

Για την επόμενη φορά, υπάρχει ένα μικρό, σωτήριο (πιστέψτε μας!) μυστικό! Και λέγεται “νυχάκι” άγκυρας!

Ο τρόπος για να πάρουμε την άγκυρα πάνω, είναι απλός: πριν φουντάρουμε, πιάνουμε το κλειδί που βρίσκεται στην άκρη της αλυσίδας στο κάτω μέρος της άγκυρας, δίπλα στα δόντια, και με ένα σχοινάκι δένουμε έναν κρίκο της καδένας στον κορμό της άγκυρας.
Αν η άγκυρα πιαστεί στον βυθό, το σχοινάκι θα σπάσει με την ένταση που θα την τραβήξουμε και θα ανεβάσουμε την άγκυρα ανάποδα.
Ανάποδα…αυτή είναι η μαγική λέξη!

Μια πολύ απλή λοιπόν λεπτομέρεια που κάνει όμως τη διαφορά!

2 Απαντήσεις στο ““Νυχάκι” άγκυρας – ο σωτήρας σας!”

  1. Γιατί να μην έχουμε κανονικά δεμένο το κυρίως σχοινί στο πάνω μέρος της άγκυρας και ένα δεύτερο λεπτότερο σχοινί άλλου χρώματος, χαλαρά δεμένο στο σκάφος ή με σημαδούρα, που να είναι δεμένο στο κάτω άκρο της άγκυρας, και το οποίο να τραβάμε για να ξεμαγκώσει η άγκυρα ;

    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας. Φυσικά και γίνεται αυτό που λέτε εσείς, μιας και αυτό είναι το πραγματικό “νυχάκι” άγκυρας. Αυτό που στην ουσία αναφέρεται στο άρθρο είναι μια πιο απλοποιημένη μορφή του, με τη χρήση ενός μόνο σχοινιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.