Καλαμαριέρες

Ο κόλπος της Καβάλας φημίζεται για την πληθώρα του σε καλαμάρια σχεδόν όλο το χρόνο, με κύριο χρονικό διάστημα Οκτώβρη μέχρι και το Μάρτη. Τα καλαμάρια και οι σουπιές είναι από τα λίγα θαλασσινά που, διατηρώντας τα σωστά στην κατάψυξη, μπορούμε να τα απολαύσουμε στο μεσημεριανό μας τραπέζι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς .

Το ψάρεμά τους γίνεται βασικά με τη χρήση τεχνητών δολωμάτων (καλαμαριέρες) σε διάφορα σχήματα, γουρουνάκι ή γαρίδα, σε διάφορους χρωματισμούς και, κατά βάση, φωσφορούχων. Οι εταιρείες, δίνοντας βάση στο ψάρεμα του καλαμαριού κι εστιάζοντας στις σωστές πρώτες ύλες, παράγουν και παρέχουν πλέον μεγάλη ποικιλία. Οι πιο γνωστές κι αξιόπιστες είναι αυτές της DTD, της YO-ZURI και της YAMASHITA. Αυτό αποδεικνύει η πώληση άνω των 1000 τεμαχίων από το κατάστημά μας το 2016 των συγκεκριμένων καλαμαριερών. Σημαντικότερο όμως ρόλο στην κατάταξη των εταιρειών αυτών στην κορυφή, έπαιξαν τα σχόλια των πελατών μας και η επαναγορά των συγκεκριμένων προϊόντων.

 

 

Αρματωσία:

Δώστε μεγάλη προσοχή στη χρήση της σωστής αρματωσιάς γιατί δεν αρκεί μόνο η καλαμαριέρα για τέλεια αποτελέσματα.

Σε μάνα 35mm – 40mm χρησιμοποιήστε αόρατο, καλής ποιότητας, παράμαλο 30mm – 35mm, στριφτάρια ταφ με φωσφορούχες χάντρες και βαρίδιο, κατά προτίμηση με στριφτάρι, 60-80gr. Φυσικά, όλα αυτά που προτείνουμε είναι ενδεικτικά . Καθοριστικό ρόλο παίζει το βάθος των νερών και τα ρεύματα που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη μέρα.

 

 

 

 

Aπό τις κορυφαίες σε πωλήσεις καλαμαριέρες για το 2016.

 DTD Premium Gira  DTD Gira Bijela  YO-ZURI A329-CL

 


. . . Κι αφού κάναμε όλα όσα είπαμε παραπάνω κι απολαύσαμε ένα υπέροχο ψάρεμα, ας περάσουμε και στα σημαντικότερα: τη στιγμή του ούζου!

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας. Αφαιρούμε το κεντρικό «κόκκαλο» από το εσωτερικό τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε καλά και τα αλευρώνουμε καλά.
Αφού κάψει καλά το λάδι τα τηγανίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα καλαμαράκια. Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος είναι τα δύο με τρία λεπτά. Το μυστικό για μαλακά καλαμαράκια εσωτερικά με τραγανή κρούστα εξωτερικά είναι το καυτό λάδι.

TIP:Χρησιμοποιήστε καλαμποκίσιο αλεύρι για το αλεύρωμα και θα μας θυμηθείτε!

Ένα υπέροχο πιάτο . . .

Αφήστε μια απάντηση